Onderwijs

Carla Frankenhuis geeft les in angst- en pijnreductietechnieken, hypnotische vaardigheden en taalgebruik op (kinder)afdelingen van ziekenhuizen aan (kinder)psychiaters, (kinder)artsen, (kinder)verpleegkundigen, orthopedagogen, (kinder)psychologen, (kinder)psychotherapeuten, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkers en (kinder)fysiotherapeuten.

Voor het organiseren van een incompany basis cursus van 3 dagen of een 1 daagse cursus kunt u rechtstreeks contact opnemen met Carla Frankenhuis.
Voor individuele deelname aan de 3 daagse cursus kunt u contact opnemen met:

CURE & CARE DEVELOPMENT (CCD)

Driedaagse basis cursus hypnose bij kinderen in de medische setting.
Driedaagse vervolgcursus hypnose bij kinderen in de medische setting.

De cursus is bedoeld voor kinderpsychiaters, kinderartsen, kinderverpleegkundigen, orthopedagogen, kinderpsychologen, kinderpsychotherapeuten, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkers en kinder fysiotherapeuten.

Docenten:
Carla Frankenhuis, verpleegkundige en hypnotherapeut
Dr. Arine Vlieger, kinderarts
Drs. Linda Kersten, Orthopedagoog en gezondheidspsycholoog
Drs. Eveline Terwindt, Spoedeisende hulp arts

Carla Frankenhuis heeft onderwijs gegeven/geeft onderwijs in het toepassen van hypnose/ hypnotisch taalgebruik (focus-taal) en angst en pijnreductie technieken in de volgende ziekenhuizen/instellingen:

Sophia Kinderziekenhuis,Rotterdam
Juliana Kinderziekenhuis,Den Haag
HAGA ziekenhuis, Den Haag
Medisch Centrum, Leeuwarden
WKZ Wilhelmina Kinder Ziekenhuis,Utrecht
VuMedisch centrum, Amsterdam
Emma Kinderziekenhuis/AMC,Amsterdam
De Bascule, Academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, Amsterdam
AMC Afdeling anesthesiologie/Pijngeneeskunde, Amsterdam
Universitair Medisch Centrum Maastricht
ACTA Academisch Centrum Tandheelkunde, Amsterdam
Beatrix kinderziekenhuis/UMCG Universitair Medisch Centrum, Groningen
Medisch Spectrum Twente,Enschede
UZG Universitair Ziekenhuis,Gent
SEH Spoedeisende hulp ziekenhuis de Tjongerenschans, Heerenveen
Curium- LUMC, Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Leiden
LUMC, Leids Universitair Medisch Centrum, Leiden
Cardea Jeugdzorg, Leiderdorp
Spaarne Gasthuis, Hoofddorp
Prinses Maxima Centrum, Kinderoncologie, Utrecht
Alrijne Ziekenhuis, Leiden
0 tot 23 Samenwerkende vrijgevestigde jeugd ggz, Haarlem

Supervisie

Bij de NVVH (Nederlandse Vereniging voor Hypnose) en de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten is Carla Frankenhuis supervisor.

De Skills4Comfort scholing is een 1- daagse training voor zorgprofessionals in de medische setting, waarin kennis wordt overgedragen om angst en pijn te reduceren van zowel volwassen patiënten als kinderen. Hierdoor wordt het comfort van de patiënten verhoogd.

De cursus is geschikt voor medische professionals die met patiënten in stressvolle-, acute en/of (poli)klinische situaties werken, zoals SEH-personeel, medisch specialisten, tandartsen, huisartsen, anesthesiemedewerkers, ambulancepersoneel, verpleegkundigen, psychologen, orthopedagogen en pedagogisch medewerkers.

De onderwerpen die in de Skills4Comfort scholing behandeld worden zijn het gebruik van non-verbale communicatie, de invloed van taal op de patiënt en het leren toepassen van focus-taal in combinatie met eenvoudige medische hypnose technieken. De training zal bestaan uit een inleiding en theorie, plenaire discussies, oefeningen in kleine groepen, videodemonstraties en casuïstiekpresentaties.

Skills4comfort is een training die medewerkers in de gezondheidszorg handvatten geeft om:

  • Snel en goed contact met de patiënt te maken
  • De patiënt te helpen zich te ontspannen en zich comfortabeler te voelen tijdens ingrepen
  • Op niet farmacologische wijze angst en pijn te verminderen bij de patiënt

De methoden zijn wetenschappelijke onderbouwd, hetgeen ook kort getoond zal worden tijdens de cursus.

De scholing wordt in kleine groepen gegeven, zodat de theorie interactief wordt behandeld. Daarnaast zullen praktische vaardigheden getraind worden, met als doel het aanleren van technieken die direct toepasbaar zullen zijn in de dagelijkse praktijk, zoals bijvoorbeeld bij het uitvoeren van verrichtingen en ingrepen.

Het gebruik van deze technieken kan leiden tot tijdsbesparing tijdens het werk o.a. via een verbeterd en efficiënter patiëntencontact. Een andere woordkeuze en het gebruik van positieve taal werken angst- en stress reducerend, waardoor nadelige lange termijneffecten (zoals het vermijden van medische zorg of posttraumatische stress) voorkomen kunnen worden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:  info@skills4comfort.nl

Oprichters Skills4Comfort:

Mw. Carla Frankenhuis, Verpleegkundige en (Hypno)therapeut, Trainer Medische hypnose. Ontwikkelaar van het hypnose protocol van de studie van medische hypnose bij kinderen met chronische buikpijn.

Mw. Drs. Eveline Terwindt, Spoedeisende Hulparts KNMG, waarnemend Hypnotherapeut, Trainer Medische Hypnose.

Mw. Dr. Arine Vlieger, Kinderarts, Trainer Medische hypnose. Gepromoveerd op effectiviteit van medische hypnose bij kinderen met chronische buikpijn. Tevens betrokken bij diverse andere trials naar de effecten van medische hypnose bij chronische aandoeningen.

Mw. Elroly Groeneveld, Verpleegkundige en therapeut medische hypnose Universitair Medisch Centrum Groningen, Trainer Medische hypnose.

Mw. Drs. Linda Kersten,GZ-psycholoog/ cognitief gedragstherapeut i.o. Maasziekenhuis Pantein Beugen, hypnotherapeut, trainer medische hypnose.