Skip to main content

Hypnose

Het doel van hypnose is om aandoeningen zoals pijn en stress te reduceren, door ontspanning en concentratie. Binnen veel reguliere ziekenhuizen en zorgcentra maakt men steeds meer gebruik van hypnose.

Lees meer

Zelfhypnose

Door thuis te oefenen kan een cliënt zelfhypnose leren. Daardoor kan hij/zij leren om zelf, zonder hulp van de therapeut, een hypnotische trance bereiken en daarmee de vaardigheden te gebruiken die hij/zij nodig heeft om problemen het hoofd te bieden.

Lees meer

Mindfulness

Hypnose is een nuttig hulpmiddel in mindfulness en mindfulness is een goed hulpmiddel bij hypnose. Bij beide is een veranderd bewustzijn een kenmerk.

Lees meer

Volwassenen

De meeste mensen worden verwezen door een arts en bij medische problematiek komen alleen diegenen voor hypnotherapie in aanmerking die medisch onderzocht zijn.

Lees meer

Kinderen

Van nature zijn kinderen gewend om heen en weer te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Ze hebben een levendige fantasie en creatieve verbeelding. Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep: zij zijn het meest gevoelig voor therapeutische suggesties.

Lees meer

Trainingen

Carla Frankenhuis geeft les in angst- en pijnreductietechnieken, hypnotische vaardigheden en taalgebruik op (kinder)afdelingen van ziekenhuizen aan medisch personeel.

Lees meer